VIII və IX siniflər üzrə Sınaq imtahanı mövzu adları: 9 May

VIII sinif

Azərbaycan dili - Fonetika. Leksika. İsim. Sifət.  Say.Zərf. Əvəzlik. Feil. Zərf. Söz yaradıcılığı. Qoşma.Bağlayıcı. Modal söz. Nida.

Riyaziyyat - Natural ədədlər, Adi və onluq kəsrlər. Statistika, Ehtimal, Nisbət, tənasüb. Faiz. Həqiqi ədədlər. Tam cəbri ifadələr. Çoxhədlinin vuruqlara ayrılması.Rasional kəsrlər.Kvadrat köklər. Birməchullu tənliklər.Tənliklər sistemi. Bərabərsizliklər.  Həndəsənin ilkin anlayışları.Üçbucaq. Çevrə. Dairə.Dördbucaqlılar.

Ingilis dili - Noun. Agreement. pronoun.Adjective. Tense forms. Passive voice. Modal verbs. Short answers. Neqative sentences. Complex object.

Rus dili - Фонетика. Лексикология. Имя существительное.   Число существительных.  Род имён существительных.  Склонение существительных.  Падежи.  Предлоги.   Имя прилагательное. Склонение прилагательных.  Согласование прилагательных с существительными в роде, числе и падеже. Употребление степени сравнения прилагательных.  Имя числительное.

Количественные и порядковые числительные. Сочетание числительных с существительными.

Местоимение. Личные, притяжательные.указательные, отрицательные, вопросительные,

относительные, определительные местоимения. Склонение местоимений..

IX sinif

Azərbaycan dili - Fonetika. Leksika. İsim. Sifət.  Say.Zərf. Əvəzlik. Feil. Zərf. Söz yaradıcılığı.Qoşma.Bağlayıcı. Ədat.Modal sözlər. Nida. Söz birləşməsi. İsmi birləşməsi. Sintaktik  əlaqələr. Sadə cümlənin növləri. Məqsəd və intonasiya. Baş üzvlər.

Riyaziyyat - Natural ədədlər. Çoxluqlar. Adi və onluq kəsrlər.  Nisbət, tənasüb. Faiz.Statistika. Həqiqi ədədlər. Tam cəbri ifadələr. Çoxhədlinin vuruqlara ayrılması.Rasional kəsrlər.Kvadrat köklər. Birməchullu tənliklər. Tənliklər sistemi. Bərabərsizliklər və bərabərsizliklər sistemi. Funksiyalar(xətti funksiya, kvadrat funksiya, y= ,  Y ,   y=  funksiyalar) . Triqonometriyaya giriş ( bucağın sinusu, kosinusu, tangens, kotangensi).  Həndəsənin əsas anlayışları. Üçbucaqlar. Çevrə. Dairə. Dördbucaqlılar. Çoxbucaqlılar. Fiqurların sahəsi. Hərəkət oxşarlığı.Çoxüzlülər(kub, düzbucaqlı paralepiped). Fırlanma cisimləri(silindr,konus).

Rus dili - Фонетика. Лексикология. Имя существительное.  Число существительных.  Род имён существительных. Склонение существительных.  Падежи.  Предлоги. Имя прилагательное.

Местоимение. Личные, притяжательные, указательные, отрицательные, вопросительные,

относительные, определительные местоимения. Склонение местоимений.