VIII və IX siniflər üzrə Sınaq imtahanı mövzu adları: 14 Fevral

VIII sinif

Azərbaycan dili - Fonetika. Leksika. İsim. Sifət.  Say.Zərf. Əvəzlik. Feil. Zərf. Söz yaradıcılığı. Qoşma.

Riyaziyyat - Natural ədədlər, Adi və onluq kəsrlər. Statistika, Ehtimal, Nisbət, tənasüb. Faiz. Həqiqi ədədlər. Tam cəbri ifadələr. Çoxhədlinin vuruqlara ayrılması.Rasional kəsrlər.Kvadrat köklər. Birməchullu tənliklər. Həndəsənin ilkin anlayışları.Üçbucaq. Çevrə. Dairə.

Ingilis dili - Noun. Adjective. Pronoun. Adverb.Verb. Simple Tense forms. Continuous and perfect Tense forms. The agreement of tenses. Passive Voice.

Rus dili - Фонетика. Лексикология. Имя существительное.   Число существительных.  Род имён существительных.  Склонение существительных.  Падежи.  Предлоги.   Имя прилагательное. Склонение прилагательных.  Согласование прилагательных с существительными в роде, числе и падеже. Употребление степени сравнения прилагательных.  Имя числительное.

Количественные и порядковые числительные. Сочетание числительных с существительными.

Местоимение.

VIII sinif